Wat kookt TribalBite

Soulfood

TribalBite kookt hemelse gerechten uit alle windstreken.

Van een eenvoudig ontbijt voor 15 mensen via een betoverende chocoladebrownie bij de koffie naar een feestelijk buffet voor 150 mensen. Eerlijk-heerlijk eten, met veel liefde, plezier en passie klaargemaakt.

 

 

Er bestaat veel verwarring over wat we het beste kunnen eten. Over wat gezond is. Dat komt omdat we het contact met ons eten zijn kwijtgeraakt. Wie komt er nog regelmatig op een boerderij? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de voedingsmiddelenindustrie? Er zit een hele wereld tussen de plant of het dier dat we eten en onszelf. Vaak een donkere, ondoorzichtige wereld waar we liever maar niet al te veel over nadachten.... Of toch? Zijn we daar wakker voor aan het worden?

Over gezond eten valt veel, heel veel, zinnigs en onzinnigs te zeggen. En ook ik heb absoluut de wijsheid niet in pacht. Wat ik wel weet is dat het mijzelf ongeloofelijk veel helpt om zoveel mogelijk terug te gaan naar de bron. Ik verbind me met mijn ingredienten. Ik weet waar ze vandaan komen, vaak ken ik de boer en als het even mee zit kan ik ook voor mijn gasten groenten uit eigen moestuin gebruiken. Ik verbind me met de sensatie van de feestelijke smaken van pure groenten: Met de volheid van snijbiet, de tinteling van verse mierikswortel, de sprankeling van de eerste zomerworteltjes. En als je de verleiding van veel suiker en kunstmatige smaakmakers simpelweg weg laat dan kom je algauw in contact met de essentie van de planten en dieren die ons voeden. En dan leiden ze me als vanzelf naar de prachtigste gerechten. Puur, eerlijk, voedend en betoverend. Soulfood. Wat een groot voorrecht om dit werk te mogen doen..........

Koken gaat over liefde: het voeden van mensen. Wanneer je goed voedsel eet, eet je liefde. Die energie zit in eten. Daarom geloof ik ook zo in biologische ingrediënten. Die met vakmanschap en respect voor alles om ons heen, plant, dier, aarde, mens, zijn verzorgd. Van het zaadje dat in gezonde vruchtbare aarde is geplant totdat het als hemels gerecht op je bord ligt.

De laatste jaren kook ik voor mijn gasten alleen nog maar vegetarisch. Voor een deel kwam dat door de vraag die kwam uit de groepen waar ik voor kook. Maar als ik nog wel eens vlees in de grote pannen had liggen knaagde dat toch steeds een beetje meer.... Toch is de allerbelangrijkste drijfveer boven alles voor vegetarisch koken mijn enorme liefde voor groenten. Ik raak niet niet uitgespééld en keer op keer weer betoverd door de enorme rijkdom aan smaken, geuren en kleuren die de plantenwereld ons te bieden heeft!

en tot slot....

De enige manier om goed te eten, is goed te eten!